SNOWRUGBY 2015

Talvikauden piristys Jyväskylässä

Snowrugby pidettiin tuttuun tapaan Jyväskylässä helmi- ja maaliskuun vaihteessa. Snowrugby antaa oman mausteensa pitkään talvikauteen, jolloin otteluiden pelaaminen ja joukkueiden välinen kanssakäyminen on Suomen rugbyrintamalla vähäistä. Eikä se tullut yllätyksenä, että joukkueita oli riehaan ilmoittautunut taas mukavasti ja tiedossa oli oikein virkistävä päivä täynnä hikeä ja hymynaamoja. Karjalan Rugby Joensuun osalta Snow oli monen pelaajan osalta pitkään odotettu kiintopiste reenatessa tulevaan kauteen. Osalle tulevat ottelut antoivat tulikasteen pelikentille, toisille rugbyn pelaaminen lumessa oli uusi tuttavuus. Ilmassa oli siis suuren urheilujuhlan tunnetta ja jännitystä! Täytyy myöntää, että allekirjoittanutkin jännitti tulevaa koitosta, olihan viimeisestä kilpailutilanteesta kulunut vuoden verran ja siihen väliin on kerennyt tapahtua yhtä sun toista.

 

Jännitystä ja vastoinkäymisiä

KRJ:llä oli Snow:hun lähdössä aimo annos kokemusta sekä sopivasti uutta verta. 12 hengen poppoo karisi kuitenkin yhdeksään vellovan flunssa-aallon sun muiden terveysseikkojen ja  äkillisten työkomennusten vuoksi. Itseäkin rupesi kovasti mietityttämään lähdön onnistuminen, kun kuukausi oltiin reeneistä enimmäkseen sivussa milloin minkäkin, pään ja kantapään välille sijoittuvan tekosyyn vuoksi. Liikkeelle kuitenkin lähdettiin vaille viisi Joensuun torilta, jossa paikalliset cheerleaderit heilutteli viuhkojaan hyvin menneen illan jatkoksi toivottaen KRJ:lle onnea peleihin! Aamupalat nautittiin Warkauden absilla, jossa valmennuksen iloksi oli niitä pekonisiipaleitakin tarjolla riittävästi 🙂 Koko matka meni sujahtaen ja harva pystyi nukkumaan, kun joka autossa spekuloitiin aloituskokoonpanoja ja pelipaikkoja tai jännitettiin pelejä. Eräs yksinäinen ratsastaja poimittiin vielä matkan lopussa mukaan, kun hänen luotettava ratsunsa oli päättänyt jäädä vielä huilailemaan päiväksi välietapille.

Ensikosketus lumiseen kenttään

Pelipaikalla saatiin ensiksi kuulla, että pakkasukko oli yön aikana jäädyttänyt pelikentät ja niiden kuntoon saaminen kestäisi noin tunnin verran. Sekös meille passasi, saatiin rauhassa vaihtaa vermeet ja etsiä kadonneita hammassuojia 😉 Kentät saatiin nopeasti pelikuntoon ja päästiin heti vakoilemaan Snow avauspelissä kahta oman lohkon tulevaa vastustajaa, Helsingin Rugby Clubia ja Blizzard Boksia. Ekassa omassa pelissä vastassa oli Jyväskylän vanhat ketut JRC Old Boys, joten tiedossa oli heti kovaa menoa alusta pitäen. JRC Old Boys ottikin kokemuksellaan heti niskaotteen Karjalan pojista karaten 2-0 johtoon, mutta alkujännitys saatiin nopeasti poistettua ja alkoi armoton vääntö pallonhallinnasta. Maalihanatkin saatiin aukaistua! KRJ taipui lopulta JRC Old Boys:ille 3-1, mutta talven pölyt oli nyt karisteltu ja ensipuraisu rytkykentille tehty!

 

Miltäs se kenttä näyttää? Hikeä pintaan ja baanalle! Kyllä lähtee! JRC Old Boys KRJ:n karpaasit antoivat yhden turnauksen kovimmista scrumvastuksista Erätauolla ehtii käydä läpi monta asiaa, joita on parannettava

Kova  vastus, kovemmat opit

Pelin jälkeen siirryttiin huoltamaan varusteita ja nuolemaan ensitappion tuomia henkisiä haavoja pukukopeille, kunhan ensin tehtiin pakollinen pysähdys ”Free sausages” kyltin kohdalla 😉 Alkuviivästyksen aiheuttamat aikataulumuutokset sekoitti pakkaa sen verran, että KRJ yllätettiin kirjaimellisesti housut kintuissa, kun ennakkoon ilmoitettu kahden tunnin tauko ennen seuraavaa peliä supistui reilusti. Vastassa oli SM –sarjan voittajajoukkue Helsingin Rugby Club. Karjalan poijilla pelikengät tuntui painavan ja hyökkäysyritykset kääntyivät nopeaan tahtiin puolustukseen tuen uupumisen ja omien virheiden vuoksi. Päästiin kuitenkin reenaamaan puolustuksen järjestäytymistä ja oppimaan omista virheistä. HRC vei lopulta ottelun 4-0.

Eka peli paketissa, nyt voi huokasta hetkeksi! HRC painoi päälle kovaa. Taidolla ja tunteella Kovaa vääntöä! Kentän laidallakin otettiin kaikki oppi irti pelitilanteista Pelin jälkitunnelmia Ensi pelissä näytetään! 1-2-3 Karjala!

 

Uudella ilmeellä viimeiseen koitokseen

Oman lohkonsa kolmanteen ja viimeiseen peliin KRJ päätti antaa kaiken, minkä annettavissa vaan oli. Viime pelistä jäi karvas maku suuhun ja joka miehelle jäi jotain hampaan koloon, tahdottiin näyttää että olemme oikeasti parempia, kuin mitä lukemat näyttävät. Vastassa oli lohkon ennakkoon kovimmaksi rankattu porukka Blizzard Boks, joka ei aiemmissa peleissä paljoa armoa tuntenut, vaan tutisutti vastustajaansa kovin taklauksin kohti puolustuspäätä. KRJ:n peliin valmistautumisella ja yleisellä asenteella oli ero kuin yöllä ja päivällä edelliseen peliin verrattuna ja kentän laidalla odotti päättäväinen poppoo punamustia miehiä. Leuat oli nostettu rinnasta ja kentällä ei tultu antamaan senttiäkään ilmaiseksi! Itse pelissä päästiin parantamaan niitä kohtia, joissa aiemmissa peleissä oli parantamisen varaa. Lopussa KRJ:n harvalta vaihtopenkiltä ei enää löytynyt tarvittavaa tuoreutta ja Blizzard Boks veti lopulta pelissä pidemmän korren, mutta helpolla se ei todellakaan tullut. Lopputulos 5-0 ei kerro koko tarinaa, KRJ antoi lupauksensa mukaan kaikkensa!

 

Mitähän kapu noin vakavana sottailloo No arvashan tuon, painimmaan teki mielj! Valmiin ollaan, antaa tulla vaan! Sieltä ne tulloo... ...ja tulloo... ...ja tulloo Taistelu senteistä

Periksi ei anneta!

Iloinen ilme jatkui KRJ:n karjuilla sijoituspeleihin ja nyt kun oltiin saatu peruspeli omalle tasolle, voitiin tavoitteita nostaa! Kentälle lähdettiin naaaatiskelemaan ja kokeilemaan uutta. Lopulta saatiin selville vastustajakin, Espoon Rugby Club Icebears. Pelissä molemmat joukkueet painoivat päätä pahkaa päästä toiseen. Hyvillä suorituksilla Icebears karkasi kahden try:n johtoon, mutta KRJ taisteli vielä itsensä mukaan kaventaen pelin tilanteeseen 2-1. Icebears kokosi rivinsä ja taisteli itsensä turvallisen tuntuiseen 3-1 tilanteeseen, mutta KRJ pidätti jännityksen yllä kahdella hyvällä perättäisellä etenemisellä ja runnoi tilanteen taas yhden try:n päähän. Icebearsien onnistui kuitenkin tekemään lopussa pelin viimeisen tryn päättäen ottelun tulokseen 4-2. Pelistä jäi päällimmäisenä mieleen juuri se asenne, mikä erottaa rugbyn muista lajeista. Kentällä väännettiin kovaa, taklattiin kovaa ja iloittiin onnistumisista. Tähän kuului myös vastustajan onnistumiset. Pariinkin kertaan vastustaja tuli nostamaan minut ylös pelitilanteen jälkeen kehumalla hyvästä juoksusta ja se toden totta tarttui myös minuun ja muihin joukkuetovereihin. En osaa verrata sitä tunnetta mihinkään muuhun pelitilanteeseen, kun vastustaja uhraa omaa lyhyttä palautumisaikaansa vain nostaakseen minut ylös hangesta taputtaen selkään, että olipa loistotilanne. Tällainen toiminta tarttuu muihin pelaajiin kuin savon murre ja onhan sitä kieltämättä niin mukava kuunnella, eikun katsella! Kentällä ollaan pitämässä hauskaa ja tässä pelissä hauskuuden ydin tuli mieleenpainuvasti esille.

Voimalla ylös Sidestep? :D Pelihuumorin löydyttyä uudelleen sitä iskettiin jo silmääkin ;) My Precious! Kalkkiviivoilla Siellä lepää! Vaihteeksi toiseen päähän Ei tunnu missään! Liekköä ees hiki? Mahtava päätös Snow:lle! Mikä fiilis?!

Katseet kohti kesää!

Karjalan Rugby Joensuun debyyttiotteluitaan pelaavat Jukka Pelli, Jonni Puodinketo, Joni Ekman sekä pitkään sivussa ollut Jani Kuokkanen lunastivat täysin joukkueen kovat odotukset ja antoivat hyviä näyttöjä tulevan kauden peleihin. Oppi on mennyt talvikaudella todellakin perille ja kesäänkin on vielä reilusti matkaa, tästä on hyvä jatkaa! Kysäisin jätkiltä, että miltä se peli tuntui, osattiinko jotain tällaista odottaa. Yleisenä vastauksena oli pelin hauskuus, rankkuus ja koukuttavuus sopivassa suhteessa, tätä lisää!! Joku tais vinkata, että ”kyllä meillä reeneissä on välillä kovempaakin otettu” ja näinhän se menee! 😉 Koko joukkueen lämminhenkisyydestä huokui sekin, että pelaajille varattu kohtuu kylmä saunakin saatiin nopeasti lämpimäks! Meiltähän luonnistuu mm. kaikki! Kolmannella puoliajalla jaettiin top kolmosten palkinnot ja juhlittiin mahtavaa päivää isolla porukalla. Kaikkien seikkailujen kertomiseen menis ikä ja terveys, mutta yksi iloinen seikka kannattaa nostaa sieltä esille. Uutena joukkueena Suomen rugbykarkeloihin osallistuvan Ahvenanmaan poppoo vaikutti todella mukavilta ja saadaan varmasti kesällä kunnon väännöt aikaiseksi! Näin kevään korvilla reenit kovenee ja joukkue syventyy tarkemmin rugbyn saloihin. Kohtahan sitä päästään jo laitumille!

KRJ!

 

-Olli-