Joukkueen esittely

KRJ – Karjalan Rugby Joensuu

2011 – Rakkaudesta rugbyyn

Karjalan Rugby Joensuu on vuonna 2011 perustettu pohjoiskarjalainen rugbyseura. Idea rugbyjoukkueen perustamiseksi lähti sadanpäämiehemme, aurinkokuningas Jarkko Jokisen kieroutuneen huumorintajun, kunnianhimon ja rugbyyn kohdistuvan rakkauden aiheuttamasta päähänpistosta. Vuosi 2011 vietettiin KRJ:n riveissä tottakai vahvasti pelaajia rekrytoiden sekä rugbyn saloihin kurkistaen. Kun tälle lajille antaa mahdollisuuden, se vie mukanaan, eikä takaisin paluuta ole.

2012 – Nälkä kasvaa syödessä

KRJ:n vastustamattoman vetovoiman todisti myös nykyisin KRJ:n joukkuetta edustava ainoa naispuolinen pelaaja. Outi Perälän korviin kantautui pikkulintujen kautta viserrys, että Joensuussa palloilee sekalainen seurakunta rugbyn ystäviä. Yks kaks yllättäin KRJ:n palloilut oli ohi ja vuorossa oli kovaa treeniä Outin ohjaillessa suitsista.

Vuonna 2012 KRJ osallistui ensimmäistä kertaa suomalaisen rugbyn sarjatason peleihin 1. divisioonassa. Voitimme ja hävisimme otteluita, mutta opimme ja kasvoimme joukkueena – ja ennen kaikkea joukkueeksi. Tämä huomattiin myös muissa 1. divisioonan joukkueissa, joiden lämminhenkinen ja rakentava palaute antoi lisää virtaa tekemiseemme.

2013 – Sitten räjähti!

Vuoden 2013 kausi lähti oletetusti pitkän talvikauden jälkeen hitaasti käyntiin, mutta työn hedelmät olivat jo käsin kosketeltavissa. Saimme talvikauden aikana kokemusta joukkueen riveihin jopa Rugbyn ihmemaasta Uudesta-Seelannista asti. Outin uusi ja johdonmukainen treenimalli teki noviiseista pelimiehiä ja loppukauden jopa 11 pelin mittainen tappioton putki toi KRJ:lle semifinaalipaikan. Semifinaaleissa vastaan asettunut Vaasan Wolves vei kuitenkin voiton ja eteni lopulta koko 1. divisioonan voittoon.

Kausi päätettiin kuitenkin hymyssä suin, sillä tavoitteemme oli saavutettu ja ylitetty moninkertaisesti. KRJ oli vuodessa noussut altavastaajasta haastajan rooliin. Tämä johti siihen, että talvikaudesta oli tulossa rankka, opettavainen ja se tulisi näkymään seuraavalla kaudella kentällä. Me halutaan se mikä meille kuuluu!

2014 – Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, no pain, no gain!

Kausi oli muutamalla sanalla sanoen pitkä, rankka sekä antoisa. Kehityskäyrät olivat huimassa nousussa ja pelaamista oli todella ilo seurata. Joukkue oli saanut nipun uusia pelaajia, jotka olivat hitsautuneet omille paikoilleen joukkueeseen. Kesän kynnyksellä pilvetön taivas vaihtui kuitenkin myrskypilviin ja kausi 2014 oli koko 1. divisioonassa kautta Suomen rugbyhistorian epäonnisin. Mukaan mahtui loukkaantumisia ja luovutuksia, onnistumisia ja pettymisiä.

Kauden puolivälissä KRJ piteli 1. divisioonan viimeistä sijaa käsissään. Kaudesta oli tulossa todellinen fiasko. KRJ:n usko omaan tekemiseen, joukkueeseen sekä pelaajien usko itseensä ja taitoihinsa raivasivat tien kauden päätyttyä lähelle kärkeä kuten edellisenäkin vuonna, 1. divisioonan 2. sijalle. Kauden koettelemukset antoivat lisäpotkua pitkälle talvikaudelle, sillä uskomme siihen, että ensi vuonna on KRJ:n vuoro edustaa 1. divisioonan 1. sijalla.

Liity voittajien riveihin!

Jos sinä olet kiinnostunut mahtavan joukkuehengen omaavan porukan kanssa treenaamisesta, itsesi haastamisesta sekä itsesi ylittämisestä, olet kuin luotu meidän riveihimme. Pelikenttä kutsuu, vastaa sen huutoon.

1 – 2 – 3 KARJALA!